– Ons verhaal –

[ gaat over magie, liefde & schoonheid ]

Atelier Marenthe door fotograaf Floris Leeuwenberg.jpg
 

wij geloven in vreugde

Het verhaal begint bij de wilde tuin achter het ouderlijk huis van Marenthe in een Brabants dorp.

Er staan volières met vreemde vogels erin. Er lopen konijnen, poezen en een Hongaarse jachthond rond. Een tamme ekster en een tamme kauw vliegen van buiten naar binnen en terug. 

Binnen in de kamer hangt een schommel. Er wordt getekend, geknutseld en gemusiceerd. Marenthe's vader is natuurfotograaf en bioloog. Hij vertrekt in het holst van de nacht om vossen en herten te fotograferen. 

Haar moeder leert Marenthe reizen, naaien en knutselen. Ze bezoeken bijzondere exposities in binnen- en buitenland en in haar puberjaren breit Marenthe twintig truien.

Na de middelbare school kiest Marenthe voor een studie aan de kunstacademie in Vlaanderen.

Sindsdien staat haar leven in het teken van het creëren van vreugdevolle schoonheid op papier.

Als Marenthe zwanger is van haar eerste kindje, ontwerpt zij zelf het geboortekaartje voor haar dochtertje Lila Poppy.

Het merk popje.com is geboren. Een magische mix van handgeschilderde en getekende kaartjes en prenten.

Marenthe Otten by Floris Leeuwenberg 046.jpg

wij willen bijdragen

De mooiste lessen ontstaan door te luisteren naar de fluisteringen van het leven.

Wij geloven in het doorgeven van liefde en schoonheid. Wij genieten als we op een zwoele zomeravond rond het kampvuur zitten met familie en vrienden. En als we in de winter de verse sneeuw horen kraken onder onze voeten.

Wij geloven dat iedereen het recht heeft om ‘s morgens met een glimlach op te staan. Wij geloven in familie, vriendschap en waardering.

We willen graag iets goeds doen. Voor jou. Voor de wereld. Wij geloven in een liefdevol gebaar, hoe klein ook.

De handgeschreven envelop die wordt geopend, de schat die tevoorschijn komt en dankbaar wordt gekoesterd: het kaartje met een liefdevolle boodschap.

Wij staan voor wat we doen

Marenthe is het creatieve brein achter popje.com. Zij is illustrator, grafisch ontwerper, schrijver, entrepeneur en mama van Lila Poppy en Piet Soetje. 

Zij ontwierp de nieuwe geboorte- en liefdeszegel in opdracht van Post NL. Ook werkte zij voor Hallmark, het Nederlands Dans Theater, de Nederlandse Opera, het Kinderboekenmuseum, Flow, Happinez, Stichting Kinderpostzegels, Unicef, Oilily, Carp* en het Parool.

Zij won internationale designprijzen in Europa, New York en Tokyo. Musea, waaronder het Stedelijk in Amsterdam, hebben haar werk in hun collectie opgenomen.

Marenthe werkt vanuit haar atelier in Den Haag, met uitzicht op een bos met Vlaamse gaaien, eekhoorns en merels.

Eind 2016 won zij de felbegeerde Global Talent Search in de VS en sindsdien wordt haar illustratiewerk vertegenwoordigd door het Amerikaanse agentschap Lilla Rogers Studio.

In 2018 richtte zij The Art Beat Club op. Een academie voor artists, creatives en makers.

Marenthe weet dat zij door haar keuzes de wereld niet van de ene op de andere dag kan veranderen. Toch gelooft zij in kleine stapjes die zullen uitmonden in mooie, grote resultaten. Inspiratie stroomt, creativiteit groeit. Iedere dag weer.