over ons

over Marenthe en popje

Who’s that girl?

Marenthe Otten is grafisch ontwerper en illustrator. Lengte: 1.73 meter, haarkleur: bruin, ogen: pretlichtjes. Ze bezit een enorme vakkennis mede door een jarenlange ervaring.

Ze werkte voor gerenomeerde klanten als Post NL, Kinderboekenmuseum Den Haag, De Nederlandse Opera, Flow, Happinez, Elle, Stichting Kinderpostzegels, Unicef, Oilily, Pink Ribbon en Succes Agenda.

Ook won ze op mondiaal niveau benijdenswaardige designprijzen en diverse musea hebben haar werk in hun collectie opgenomen.

Op een mooie dag in het najaar werd Marenthe mama.

Niet lang daarna ging zij – op haar rode lievelingspumps – op zoek naar het perfecte geboortekaartje voor haar dochtertje Lila Poppy.

Aan het einde van de dag deden haar voeten pijn en kwam ze tot de slotsom dat geen enkele kaart haar boeide of vrolijk maakte.

Ze dacht na … “En als ik nu zélf eens een kaartje ontwerp, dat uitstraalt wat ik nu voel: grote blijdschap en diep geluk?”
Zo gedacht, zo gedaan. Het idee groeide uit tot een hele serie ontwerpen: een crafty mix van dromerige illustraties en gedurfd design.

Popje.com werd geboren en snel daarna ook Marenthe’s zoon: Piet Soetje. Zo (en niet anders) kwam ze op het idee om ook kaarten voor nieuwgeboren jongetjes te ontwerpen …

Popje.com heeft eigenwijze, vrolijke, stijlvolle kaarten. Ze zijn gegarandeerd 100 procent origineel en cliché-vrij.

Kijk ook op www.marenthe.nl als je meer wilt weten over de bijzondere wereld van Marenthe.

Foto: Floris Leeuwenberg